Recept za gala ručak: Baka donosi dva načina za pripremu svinjskih rebaraca u rerni

Prste da poližeš

Autor: Web UNA TV
02.09.2024. 11:27
  • Podeli:
svinjska rebarca bakina kuhinja-66d582b92eb2c.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako ste ljubitelji mesa, sigurno volite da pojedete dobra rebarca. Uglavnom ih jedete u restoranu, jer se bojite da će kod kuće biti previše komplikovano za spremanje. Mi vam ovog puta donosimo odličan recept iz bakine kuhinje, nema šanse da vam rebarca ne ispadnu baš kao da ih je spremao profesionalni kuvar. 

Baka Jelena Petrović ima proverenu recepturu i čak dva načina kako da najlakše spremite gala ručak i oduševite i sebe i one koje ste pozvali na gozbu. 

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskih rebara

 

Začini:

  • 1 kašičica krupne soli
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 ravna kašičica slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica mlevenog belog luka
  • 1 kašičica meda
  • 2 kašičice kečapa
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike ulja


Priprema:

Svinjska rebra malo probosti nožem sa jedne i druge strane. Začine izmešati u činiji, pa ih dobro utrljati u meso i kroz šupljine koje ste napravili nožem. 

Baka Jelena Petrović vam donosi dva načina za spremanje ovog mesnog specijaliteta. Prvi način podrazumeva da tepsiju premažete mašću, staviti meso u nju i u tepsiju sipati čašu vode. Pokriti sve aluminijuskom folijom, malo je probušiti, peći sve u rerni oko 3 sata, dodajući s vremena na vreme pomalo vode. Pred kraj otkriti skroz meso i zapeći u sopstvenoj masnoći. 

Drugi način podrazumeva da meso stavite u kesu za pečenje, ali kesu isto malo probušite. Na dno tepsije stavite čašu vode i onda sve peći sat i po vremena, zatim iseći kesu, pa pustiti da se meso lagano još malo zapeče. 

Uz meso ispecite i krompiriće, to će biti dobitna kombinacija, kao iz restorana. 
2 način: Meso staviti u kesu za pečenje saviti pa kesu mali probosti Na dno tepsije staviti času vode. Peći oko 1.5 sat pa iseći kesu da se meso još lepo zapeče. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()