Recept za komisbrot sa suvim voćem

Iz bakine beležnice

15.03.2023. 18:12
  • Podeli:
Komisbrot 1-640f32115eb85.webp Foto: Youtube Printscreen / Santoku Cooking

Originalni recept za komisbrot se pravi s belancima koji preteknu, međutim u ovoj posnoj verziji koristimo akvafabu koja menja će odlično zameniti belanca.

Akvafaba je voda preostala od kuvanja leblebija koja se zbog svog neutralnog ukusa i mirisa koristi kao zamena za jaja.

Za ovaj recept potrebni su sledeći sastojci:
  • 200 ml akvafabe
  • 200 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g kristal-šećera
  • 50 g oraha
  • 50 g lešnika
  • 50 g suvog grožđa
  • ulje

Priprema:

Mikserom umutite akvafabu da postane kao šne od belanaca. Dodajte postepeno sve tri vrste šećera da dok se ne istopi. Postepeno sipajte 40 ml ulja, brašno i prašak za pecivo, ne gaseći mikser. Bitno je da nema grudvica. Iseckane orahe i lešnike ispecite na suvom plehu u rerni. Ubacite ih zajedno sa suvim grožđem u testo. Dobijeno testo ulijte u kalup s pek-papirom ili brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni 15-20 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()