Recept je brz, praktičan i hrana će vas sigurno zasititi.
Enčilada je jedno od najtipičnijih meksičkih jela. Vole ih i mladi i stari, a možete ih vrlo lako spremiti kod kuće, a za to će vam biti potrebno oko sat vremena za celokupnu pripremu.
Enčilada se sastoji od punjenih kukuruznih tortilja prelivenih bogatim sosom. Ona se može puniti raznovrsnim svežim sastojcima, uključujući meso, sireve, pasulj, krompir, povrće ili kombinaciju svega navedenog.
Povrće usitniti u secku i na tiganju uz dolivanje vode malo krčkati da odmekani. Dodati mleveno meso i mešati tako da se prodinsta i postane rastresito.
Sipati 200g paradajz sosa, so i začine po želji. Smesu, uz povremeno mešanje na laganoj temperaturi, ostaviti da upije začine.
Napraviti sos od paradajz sosa i pavlake za kuvanje. Posoliti po želji. 1/3 sosa izliti u pleh, tortilje puniti smesom od mesa i slagati jednu do druge. Sve ih premazati ostatkom sosa i posuti izrendanim kačkavaljem.
Zapeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20min.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.