Recept za paradajz pelat: Zimnica bez konzervansa i aditiva

Domaćice su već uveliko u pripremi zimske hrane.

24.09.2024. 14:39
  • Podeli:
pelat-66f2b2a82993c.webp Foto: Youtube/Printscreen/Kuhinja Valentina Mašković

Donosimo vam najbolji recept za paradajz sos kojem nema ravnog.

Sastojci:

  • 5 kg paradajza
  • 100 g peršunovog lista (50g bosiljka)
  • 2 kašike šecera
  • 2-3 kašike soli
  • 200 ml ulja
  • 10 g bibera u zrnu
  • Ako volite ljuto možete dodati nekoliko papričica

Priprema:

Paradajz oprati, zarezati pri vrhu i staviti u posudu sa ključalom vodom.Ostaviti da ključa 5 minuta pa vaditi u posudu sa hladnom vodom. Nakon toga, paradajz oljuštriti i odstraniti deo gde je peteljka. Ocedite i dodajte peršun, šećer, so, ulje, biber i ljutu papričicu. Sve izblendati štapnim mikserom i kuvati oko 15 do 20 minuta. Sipati u tegle i pasterizovati.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()