Prava sezonska poslastica
Iz bakine kuhinje donosimo vam lagani recept za pitu od gotovih kora sa punjenjem od seckanih kajsija. Kajsija piti daje poseban miris i za ovo doba godine je idealna poslastica.
Sama forma ove pite je zahvalna i može se praviti sa različitim vrstama voća.
500 g kajsija
1 kašika meda ili šećer po želji
ulje
Kajsije iseckati i dodati u njih kašiku meda ili šećer po želji. Prvu koru raširiti na sto, pa je premazati uljem.
Dodati drugu koru preko, pa i nju premazati uljem. Staviti dve kašike seckanih kajsija, pa ih rasporediti po celoj kori. Uviti u rolat i iseći na manje rolate.
Premazati uljem. Peći na 200 stepeni 40 minuta.
Posuti prah šećerom ili vanilin šećerom, kako ko voli.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.