Recept za pitu sa kajsijama i medom: Šuškava i sočna, gotova za tili čas

Prava sezonska poslastica

Autor: Web UNA Srbija
14.06.2024. 09:28
  • Podeli:
pita sa kajsijama foto bakina kuhinja-666bef966ddb8.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje donosimo vam lagani recept za pitu od gotovih kora sa punjenjem od seckanih kajsija. Kajsija piti daje poseban miris i za ovo doba godine je idealna poslastica. 

Sama forma ove pite je zahvalna i može se praviti sa različitim vrstama voća. 

Potrebno je:

500 g kajsija

1 kašika meda ili šećer po želji

ulje

Priprema:

Kajsije iseckati i dodati u njih kašiku meda ili šećer po želji. Prvu koru raširiti na sto, pa je premazati uljem. 

Dodati drugu koru preko, pa i nju premazati uljem. Staviti dve kašike seckanih kajsija, pa ih rasporediti po celoj kori. Uviti u rolat i iseći na manje rolate. 

Premazati uljem. Peći na 200 stepeni 40 minuta.

Posuti prah šećerom ili vanilin šećerom, kako ko voli.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()