Recept za sos od pečuraka: Slaže se sa mesom i ribom, a pravi se brzo i lako

Idealan dodatak svakom ručku

13.02.2024. 17:23
  • Podeli:
Pečurke (1)-641062d3d275d.webp Foto: Pixabay

Dodajte vašem jelu i dobićete potpuno novi ukus.

Potrebno je:

  • 250 g svežih pečuraka
  • 50 brašna
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika ulja
  • peršunov list
  • mleveni biber
  • so

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite sitno seckan crni luk pa dodajte oprane i očišćene pečurke, posolite i pobiberite. Prelijte toplom vodom i dinstajte u poklopljenoj šerpi, dok pečurke ne omekšaju. Zasebno pomešajte brašno, kiselu pavlaku i sitno seckan peršunov list pa prelijte pečurke i nastavite da dinstate još 5 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()