Rečna riba po bakinom receptu: Ovako ukusnu je još niste probali

Prste da poližeš

27.09.2024. 11:01
  • Podeli:
bakina kuhinja riba-66f6717fe22ce.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo rečnu ribu spremljenu na savrženo ukusan način.

Potrebno je:

  • 1 kg rečne ribe
  • 1 kašika sirćeta
  • malo ruzmarina
  • maslinovo ulje
  • sok limuna
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • malo slatke crvene paprike
  • so
  • ulje za prženje

Priprema:

Ribu dobro očistiti i oprati pa staviti u čistu vodu, dodati sirće i ostaviti da odstoji 30 minuta. Ocediti i dobro oprati. U činiju iseckati svež ruzmarin, dodati so i malo maslinovog ulja.

U to dobro izmešati ribu, neka odstoji malo u toj marinadi. 

U kesu sipati tri kašike hlebnog brašna, dve kukuruznog brašn, malo crvene paprike i izmešati.

U to ubaciti ribu i dobro izmešati. Ulje dobro ugrejati pa ubaciti ribu u duboko ulje i pržiti na malo većoj temperaturi. 

Kad bude reš pržena vaditi rešetkastom kašikom na papirnu salvetu. Služiti uz krompir salatu.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()