Restovani krompir koji oduševljava: Iz bakine kuhinje stiže recept prste da poližete

Izvanredno jelo možete da konzumirate samostalno, a može da bude prilog mesu ili ribi

15.09.2024. 10:52
  • Podeli:
restovani krompir - foto Bakina kuhinja-66e69ae0910db.webp Foto: Bakina kuhinja

Stiglo je hladnije vreme, a s njim obično dolazi i pojačan apetit. A kad smo mi na ovom podneblju u pitanju, zna se šta to znači - meso i krompir pod jedan; sir i jaja pod dva; pite slane i slatke pod tri.

Možda to i nije nešto što bi lekari svim srcem preporučili, ali to je ono što duša ište - u svakom slučaju preporuka je da sve bude umereno (da zadovoljimo i dušu i doktore), a baka vam daje pravi recept da sve bude zadovoljeno - pa vi birajte. U pitanju je čarobni restovani krompir sjajnog ukusa, koji možete da jedete samostalno, a može da bude prilog mesu ili ribi.

Sastojci:

  • krompir
  • veća glavica crnog luka
  • suvi začin
  • mleven biber
  • mlevena slatka paprika 
  • ulje

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci, pa ga iseći na kockice.

Ipržiti seckani luk, dodati mlevenu papriku i začin.

Ubaciti papriku i krompir na kockice. Sve izjednačiti. Servirati  uz meso, ribu ili samostalno. Uživajte!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()