Napravite najsočniji mesni rolat
Ovaj rolat se pravi bez testa i kora. Omot je od čistog mesa, pa će ljubitelji ove namirnice jesti sa uživanjem.
Meso će biti još sočnije kada rolat prelijete sosom od pečuraka.
Pečurke ispržite i začinite solju i biberom. Prebacite u secko ili blender i napravite pastu od njih.
Na kuhinjsku dasku obloženu papirom za pečenje poređajte tanko isečena pileća prsa u dva reda, ali da se malo preklapaju i pokrijte ih jednim papirom za pečenje. Posolite ih. Razvucite oklagijom da ih spljoštite i dobro spojite. Sklonite papir pa preko poređajte slaninu.
Preko namažite pripremljenu pastu od pečuraka i poravnajte je kašikom. preko paste stavite listiće dimljenog sira. uvijte u rolnu uz pomoć pek-papira koji se nalazi ispod pilećih prsa. Dobro ga umotajte i uvežite kanapom. Rolat prebacite u pleh i prelijte maslinovim uljem. Dodajte grančice ruzmarina i prebacite u rernu i pecite na 180 stepeni 50 minuta.
Sok koji je izašao tokom pečenja pomešajte sa brašnom. U tiganj sipajte malo ulja, dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju. Dodajte tečnost od kuvanja, začinite solju i biberom, pa promešajte da se sve sjedini. Skinite pek papir i kanap za pečenje i prebacite rolat na tanjir. Prelijte pripremljenim sosom od pečuraka. Isecite na šnite i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.