Ovo je najbolji recept za rolovanu svinjetinu koji ćete probati.
Ovo je jedan od onih recepata koji izgledaju kao da ste se previše potrudili, a ustvari su tako laki da vam recept gotovo i nije potreban. Bukvalno samo ispržite svinjetinu, umotate u slaninu, premažite medom i zatim zapečete.
Pored malog broja sastojaka, druga velika stvar je da slanina drži svinjetinu zaista sočnom. Dakle, umotavanjem slaninom, svinjetina je zaštićena što pomaže da ostane dodatno vlažna prilikom pečenja.
Osim toga, mast od slanine preliva svinjetinu dok se peče, što takođe doprinosi sočnosti.
Zagrejte rernu na 200°C. Položite trake slanine vertikalno na dasku, malo da se preklapaju. Začinite svinjetinu solju i biberom.
Zagrejte ulje u tiganju i pržite svinjetinu sa svih strana dok lepo ne porumeni. Isključite ringlu i ostavite da se ohladi. Na poređanu slaninu stavite svinjetinu i urolajte.
Završite sa šavom slanine na dole. Prelijte medom i premažite sve. Pecite 25 minuta.
Nakon 20 minuta prelijte sokovima iz pleha pa vartite da se još zapeče. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta. Potresite još jednom neposredno pre serviranja.
Za posluživanje isecite na debele kriške.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.