Ručak ili večera - odlučite sami: Ukus pikantnih meksičkih palačinki dugo ćete pamtiti

Ko pikantnu mešavinu mesa, povrća i testa voli, neće moći da mi odoli

25.05.2023. 14:12
  • Podeli:
Punjene palačinke (1)-63eb34e1950c6.webp Foto: Pixabay / Ilustracija

Meksička kuhinja je poznata po brojnim jelima kojima niko ne može da odoli. Njihova kombinacija ukusa i začina osvaja, pa ni ne čudi to što je hrana iz ove zemlje postala popularna i kod nas.

Zato smo za vas pripremili recept za meksičke palačinke.

Za ovo ukusno i pikantno jelo, koje možete poslužiti kako za ručak, tako i za večeru, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • 2 jaja
  • 3 dl vode
  • 180 gr brašna
  • 1 glavica crnog luka
  • 400 gr mlevene junetine
  • pola crvene i pola zelene paprike
  • 2 čena belog luka
  • 120 gr kačkavalja
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 dl ulja
  • mešavina začina.

Priprema:

U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, dodati so i dobro izmešati kako bi se dobila kompaktna masa. Od te mase ispeći 8 palačinki.

Crni i beli luk, papriku sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode sve dok meso ne omekša. Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu.

Na svaku palačinku naneti po kašiku mesnog fila, posuti sa malo kačkavalja pa urolati.

U podmazani pleh poređati po 4 palačinke i preliti ih polovinom pripremljenog preliva. Odozgo poslagati ostale palačinke i preliti ih ostatkom preliva.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. Obično oko 30 minuta.

Preliv za meksičke palačinke – sastojci:

  • 80 gr margarina
  • 2 kašike brašna
  • 3 dl mleka
  • 20 gr parmezana
  • 1 jaje.

Priprema:

Otopiti margarin, pa dodati brašno i kratko propržiti. Sipati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi, mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina (gušće nego testo za palačinke).

U prohlađen sos dodati umućeno jaje i parmezan, pa sve to dobro promešati i njime preliti palačinke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()