Ručak oko kojeg će se svi otimati: Iz bakine kuhinje za vas stiže slasni grašak uz prženu piletinu

Ovakvo jelo prijaće i vašim napcima i vašim stomacima

09.11.2024. 12:00
  • Podeli:
grašak, kao prilog pržena piletina - bakina kuhinja-672f3c3eeb07e.webp Foto: Bakina kuhinja

I povrće, i meso, i miris i ukus - ovde zaista nema greške. Iz bakine kuhinje za vas danas stiže recept za fantastičan ručak, koji će prijati i vašim nepcima i stomacima - grašak uz prženu piletinu može samo da vam ulepša dan. Proverite.

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa, 1 zelena paprika
  • 500 gr graška
  • ulje
  • suvi začin
  • 3 čena belog luka
  • 600 gr piletine

Priprema:

Iseckati luk, šargarepu i papriku, pa izdinstati i zatim dodati grašak. Naliti vodom da se grašak skuva. Kad uvri voda dodati suvi začin, po želji beli luk.

Meso ubaciti u tiganj sa malo ulja i vode, izdinstati da omekša, pa ga zapeći, posoliti ili posuti suvim začinom.

Pobacati listiće belog luka i poklopiti. Služiti toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()