Probajte da napravite krompir na bakin način, koji je toliko slasan i ukusan, da nećete moći da se zaustavite kad krenete da ga jedete
Za prave gurmane stiže recept iz bakine kuhinje koji će vas oduševiti. Naime, evo predloga kako da trpezu izdignete na viši nivo i napravite jelo koje će da nestane sa tanjira brže nego što je potrebno vremena da se pripremi.
Probajte da napravite krompir na bakin način, koji je toliko slasan i ukusan, da nećete moći da se zaustavite kad krenete da jedete - jednostavno, izgledaće vam da je bolji i od pečenja! Doduše, kad pogledate šta sve u njega ide (ko je rekao: slaninica?), jasno je zašto bi ovo uskoro mogao da postane omiljeni recept vaše porodice.
Krompir manji očistiti i preseći na pola.
Dodati kašičicu aleve paprike, suvog začina i malo ulja. Izjednačiti kašikom. Ostaviti na stranu.
U drugu činiju izdrobiti beli luk dodati pavlaku, jogurt, rendan kačkavalj i izmešati.
Ubaciti krompir, dobro izjednačiti i istresti u pleh obložen pek papirom.
Odozgo pobacati suvu slaninu iseckanu na kockice, malo nastrugati kačkavalja. Peći na 220 stepeni Celzijusa 40 minuta. Pred kraj pokriti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.