Ručak za celu porodicu: Krompir pire sa pavlakom i lukom, uz kobasice na bakin način

Obožavaćete ga

07.03.2024. 09:15
  • Podeli:
kobasice bakina kuhinja-65e9762d16bfa.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept je za sve generacije. Naučite napraviti kremast krompir pire sa pavlakom i lukom, odličan je kao prilog  za meso.

Potrebno je:

  • 600 gr krompira
  • 1 vezica mladog luka ili 1 praziluk
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • 50 ml mleka
  • so
  • ulje

Priprema:

Očišćen krompir skuvati i izgnječiti. 

Foto: Bakina kuhinja

Dodati pavlaku, mleko, so i miksati da se dobije kremast krompir. Na tihoj vatri propržiti seckan mlad luk ili praziluk i istresti u kromir i izjednačiti, 

Servirati toplo uz meso, kobaje, poneku pljeskavicu ili već šta želite. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()