Rumene pletenice iz bakine kuhinje: Mekanije nego iz pekare

Idealne su uz pavlaku ili kajmak

01.12.2023. 10:17
  • Podeli:
pecivo pletenice bakina kuhinja-6569a416845ce.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo najfinije, mekane pletenice sa pavlakom, kao iz pekare.

Potrebno je:

  • 29 gr kvasca
  • 40 ml mlake vode
  • 1 kašika šećera
  • 2 pune kašike kisele pavlake
  • 20 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 550 gr brašna

Priprema:

Izmrviti kvasac u mlakoj vodi i dodati šećer. Kad zapeni sipati u činiju, dodati mleko, pavlaku i ulje. Dodavati brašno da i zamesiti glatko testo srednje tvrdo. Pokriti da odmori 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Foto: Bakina kuhinja

Podeliti na dva dela i oblikovati lopte i pokriti da odmori 5-6 minuta. Razviti na pravougaonik. Premazati malo margarinom i iseći na trake debljine dva centimetra.

Staviti četiri trake jednu preko druge i štapićem za roštilj koji ste premazali margarinom. Pritisnuti na sredinu do kraja pa izvući štapić, potom iseći nožem.

Prstima pritisnuti kraj jedan pa uviti u pletenicu. Ređati u podmazan pleh i pokriti da odmara 10 minuta. Peći na 220 stepeni 35 minuta da porumeni. Pokriti krpom da omekne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()