Podseća na čizkejk, obožavaće ga i mlađi i stariji
Verujemo da su mnogi među vama ljubitelji čuvenog jafa keksa i sigurni smo da će vas ovaj recept oduševiti.
Jafa kolač sa krem-sirom je kolač koji se brzo sprema i uopšte se ne peče, što znatno skraćuje vreme same pripreme i spasava vas pranja sudova.
Pripremite ga za svoju, dušu vaših najdražih, ali i goste, koji će vas sigurno pitati za recept. O najmlađima da i ne govorimo, oni će tražiti i zalogaj više.
Keks pomešajte sa istopljenim puterom, ili puterom sobne temperature i sjedinite, pa ga stavite u kalup dimenzija 22x16 cm i dobro utisniti. Jafa keks poređajte po obodu kalupa
Umutite krem sir sa šećerom i vanilin šećerom, pa umutite i slatku pavlaku (600 ml) i dodajte je u krem sir. Sve promešajte i sipajte u kalup.
Stavite kolač u zamrzivač na sat vremena.
U međuvremenu istopite čokoladu sa slatkom pavlakom (60 ml) i sipajte preko fila. Ukrasite mlevenim keksom i ostavite još 15 minuta da se ohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.