Ovo morate probati
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo savršenu domaću pitu sa mesom. Ovo tradicionalno jelo dolazi sa juga naše zemlje, a omiljeno je u gotovo svim domaćinsvima.
Luk sitno iseckati i propržiti, pa dodati meso i dinstati oko 10 minuta. Dodati začin ili samo so, mleveni biber i još malo upržiti i skloniti sa vatre.
U činiju sipati kiselu vodu, jogurt, ulje, po želji prašak za pecivo (po receptu ne ide) i sve izjednačiti. Jaja izmutiti malo mikserom.
Kore podeliti na tri dela (preporučljivo po sedam kora), a fil na dva dela. Podmazati pleh koji se ne lepi pa poredjati sedam kora tankih jednu preko druge, pa staviti pola mesa. Odozgo ponovo kore, pa meso i na kraju kore.
Iseći nožem na kocke, pa preliti jogurtom i kiselom vodom. Protresti pleh da siđe izmedju kora, pa preliti sa jajjima umućenim mikserom.
Poprskati malo uljem i peći na 220 stepeni, 10 minuta, smanjiti na 180 stepeni oko sat vremena ukupno.
U videu u nastavku teksta možete detaljnije pogledati pripremu ove savršene pite sa mesom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.