Šampinjoni sa prazilukom: Rapsodija ukusa i vitamini iz tiganja po bakinom receptu

Posno jelo - savršeno za porodični ručak

04.01.2025. 10:45
  • Podeli:
Šampinjoni sa prazilukom bakina kuhinja 5-6778fa4590041.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo savršenu ideju za ručak pun vitamina - šaminjone sa prazilukom i povrćem.

Potrebno je:

  • 2 praziluka
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 250 gr šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • suvi začin
  • ulje

Priprema:

Naseckajte praziluk, papriku i šargarepu. Dodajte ulje i malo vode, tri kašike i među prste suvog začina. Izmešajte i poklopite da se dinsta. 

Dodajte šampinjone, krupnije na listiće, a sitnije cele. Izjednačite poklopite i dinstajte još 15 minuta. Pred kraj ubacite seckan beli luk.

Na kraju malo seckanog peršuna.

Uz ovaj brz obrok ispržite malo ponfrita ili baren krompir po želji. Prijatno!

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()