Po bakinom receptu je savršena
Iz bakine kuhinje vam donosimo nesvakidašnji recept koji sigurno niste probali - šarenu štrudlu u kombinaciji sa orasima i makom.
U vanglici umutiti dva jaja i jedno belance, žumance ostaviti za premazivanje. U jaja dodati nadošli kvasac, sipati ostatak mlakog mleka, otopljen maslac, koricu limuna, brašno, malo soli i suvo grožđe. Zamesiti glatko testo.
Ostaviti da poraste. U mak i orase sipati malo vrućeg mleka, pomalo ulja i izmešati. Šećer dodati po želji.
Kad testo nadođe, iseći dva dela obraditi rukom pa pokriti još malo. Razviti testo u pravougaonik tanko, premazati džemom malo, pa makom. Uviti u tanki rolat. Drugi deo premazati mlevenim orasima.
Spojiti pri vrhu pa uviti u pletenicu, Staviti u duguljasti podmazan pleh pa kad poraste premazati jajetom. Peći na 180 stepeni C 50 minuta. Seći sasvim ohlađenu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.