Iz bakine kuhinje je savršena
Foto: Bakina kuhinjaSpremite se za kulinarski doživljaj koji budi sva čula. Predstavljamo vam recept za pravu domaću sarmu, onu koja miriše na tradiciju i toplinu doma.
Sočno mešano meso, pirinač i začini, umotani u kisele listove kupusa, uz dodatak suvih rebara i tajne bakine kuhinje, čine ovo jelo neodoljivim. Bilo da je služite za ručak, večeru ili za posebne prilike, ova sarma će sigurno postati zvezda vaše trpeze i okupiti celu porodicu oko stola. Pripremite se da cela okolina zamiriše na savršenstvo.

Na ulju propržiti sitno seckan luk, pa dodati seckanu suvu slaninu po želji. Dodati mlevenu papriku po želji, tucanu ljutu i mleveni biber.
Skloniti sa šporeta, pa dodati mleveno meso začin, pirinač i rukom izjednačiti. U svaki list ubaciti po jednu kašiku nadeva, rasporediti pri dnu, saviti ivice i uviti. Ređati u šerpu uspravno.

U sredinu staviti malo seckanog kupusam, pa odozgo suva rebra i opet kupus. Posuti malo paprikom i dodati lovorov list.
Naliti vodom i kuvati na tihoj vatri jedan i po sat.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







