Čak i ako niste ljubitelji cvekle iznenadićete se punoćom ovog ukusnog obroka
Foto: ShutterstockU ovoj pasti možete uživati kad god se zaželite bogatog ukusa i zanimljivog izgleda. Slana feta odlično će se slagati sa zemljanom slatkoćom cvekle, stvarajući ukusan i uravnotežen sos.
Čak i ako ne volite cveklu, ovde ćete joj teško moći odoleti.
Sastojci:
U većoj šerpi stavite vodu da se kuva sa dosta soli. Ubacite u proključalu vodu testeninu i kuvajte dok ne postane al dente.
U međuvremenu stavite cveklu (sa sokom), feta sir, beli luk, limunov sok, crveni čili i maslinovo ulje u blender. Obilno začinite solju i biberom i miksajte dok ne postane sjedinjeno.
Testeninu ocedite, ali sačuvajte dve kutlače vode od kuvanja.
Izblendani sos ulijte u testeninu zajedno s jednom kutlačom vode, i mešajte dok sos ne prekrije testeninu, te po potrebi dodajte još vode.
Umešajte bosiljak pa podelite testeninu u činije.
Povrh stavite namrvljenu fetu i nasjeckane pistaćije, a zatim poslužite i uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







