Puding sa čia semenkama je idealan obrok za doručak ili kao desert u toku dana, a možete ga napraviti za manje od pet minuta
Čia semenke su za kratko vreme stekle mnogo obožavatelja i neverovatnu popularnost, posebno među kulinarskim blogerima i ljudima koji promovišu zdravu hranu.
Ovo može biti predlog kako zdravog doručka, tako i izbalansirane užine ili deserta.
Kombinacija voća i semenki je najbolji izbor za kvalitetan obrok. Zrnevlje je bogato mineralima i vitaminima, što važi i za čia seme. Ono je dobro za varenje i kontrolu holesterola, a sve to zahvaljujući vlaknima koje sadrži, pored ovih benefita takođe čuva zdravlje srca.
Nakon potapanja u tečnost, semenke počinju da bubre, pa se često koriste kao jedna vrsta prirodnog zgušnjivača. Pomešajte ih sa mlekom, dodajte sveže voće i uživajte u kremastom pudingu koji se topi u ustima.
Evo i recepta za čia puding:
Potopite semenke u mleko i ostavite ih da bubre pola sata.
Dodajte med, pa lagano promešajte.
Sačekajte da se ukusi sjedine i nakon 15 minuta sipajte voće.
Ukoliko želite, puding možete obogatiti listićima blanširanog badema ili iseckanim pečenim lešnikom.
Čia puding možete napraviti sa bilo kojim voćem, a jedan od izbora može biti i miks jagoda, borovnica i kivija.
Naravno možete dodavati u puding i neke sastojke po vašem izboru, kakao, čokoladu sa 80% kakaa ili recimo kikiriki puter.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.