Savršen umak za naćose gotov za 10 minuta: Potrebno vam je samo pet sastojaka

Brzo se priprema, a nikoga ne ostavlja ravnodušnim

08.02.2024. 15:31
  • Podeli:
nacosi umak sir pixabay-65c4ce9d97a3c.webp Foto: Foto: Pixabay

Ljubitelji jakog umaka od sira složiće se da nema ništa lepše nego kad odete u bioskop, a tamo vas sačekaju vrući naćosi i sos koji se savršeno uklapa sa njima.

A da i znate da isti takav umak možete napraviti i kod kuće i to u količini koji želite.

Donosimo vam recept koji morate da isprobate, jer je savršen. Kupite naćose, zavalite se u fotelju, odaberite film i uživajte.

Potrebno je:

  • 100 g trapista
  • 100 g gaude
  • 100 g čedar sira
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • začini po ukusu (so, biber, papirka, beli luk)
Foto.Pixabay

Recept:

Sir izrendajte u tanjir, a pavlaku za kuvanje stavite u šerpu da se zagreje na srednoj temperaturi. 

Kad se pojave mehurići dodajte sir i neprestano mešajte. Postepeno dodajte so i ostale začine.

Sklonite sa vatre i sipajte u posude. Možete sve u jednu veću ili podeliti tako da svako dobije svoju posudicu.

Ovaj umak je veoma kaloričan i jak, pa bude oprezni sa količinom koju ćete pojesti kako ne biste narušili zdravlje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()