Savršena, brza i ukusna večera: Testenina sa tunjevinom i prazilukom

Ovaj recept ne samo da je lagan za pripremu, već je i bogat omega 3 kiselinama, što ga čini idealnim izborom za brzi ručak ili večeru

10.10.2023. 16:28
  • Podeli:
tunjevina pasta testenina pixabay-65255fa274cc9.webp Foto: Pixabay

U današnjem tempu života, brzi i hranljivi obroci postaju sve važniji.

Ako tražite jednostavan recept koji će zadovoljiti vaše ukuse i obezbediti vam esencijalne hranljive sastojke, testenina sa tunjevinom je savršen izbor.

Ovaj recept ne samo da je lagan za pripremu, već je i bogat omega 3 kiselinama, što ga čini idealnim izborom za brzi ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 300 g omiljene vrste testenine
  • 1/2 praziluka
  • Maslinovo ulje
  • 100 ml kuvanog paradajza
  • Začin, so, biber
  • 1 konzerva tunjevine

Priprema:

Prvo, skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Nakon što se skuva, ocedite je i ostavite sa strane.

U tiganju, na umerenoj vatri, zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte iseckan praziluk i dinstajte ga dok ne omekša i postane blago zlatno smeđi.

Sada je vreme da dodate začine po vašem ukusu. Dodajte prstohvat soli i bibera, kao i ostale omiljene začine. Promešajte kako bi se začini sjedinili sa prazilukom.

U tiganj dodajte kuvani paradajz. To će dodati bogatstvo ukusa i teksture vašem sosu. Pustite da se sos krčka nekoliko minuta dok višak tečnosti ne ispari.

Dok se sos krčka, otvorite konzervu tunjevine i ocedite je. Dodajte tunjevinu u tiganj sa sosom i blago je propržite kako bi se ukusi sjedinili.

Vaš sos je sada gotov. Sipajte ga preko skuvane testenine i nežno promešajte kako bi se svi sastojci ravnomerno rasporedili.

Sada je vreme da se prepustite zadovoljstvu ukusa i hranljivosti. Testenina sa tunjevinom je spremna za serviranje.

Ovaj brzi i zdravi obrok je idealan za početnike u kuvanju i sve one koji poste. Pored toga što je lako pripremiti, ovaj obrok je i izvor omega 3 masnih kiselina koje su važne za zdravlje srca i mozga. Testenina sa tunjevinom će vas napuniti energijom i zadovoljiti vašu glad, sve to uz svežinu praziluka i bogatstvo ukusa paradajza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()