Savršena ideja za današnji ručak: Podvarak sa pilećim batacima

Starinsko jelo od kiselog kupusa zapečeno u rerni

14.11.2023. 09:14
  • Podeli:
podvarak ručak bataci profimedia-0316124609-65532c30def7d.webp Foto: Profimedia

Podvarak sa pilećim batacima je jedan od omiljenih specijaliteta južnjačke kuhinje.

Ukoliko imate odgovarajuću zemljanu posudu dobićete još bolji ukus, sačuvati hranjive sastojke iz namirnica i olakšaćete sebi pripremu, a sporo krčkanje u rerni siguran je proces za najbolji podvarak.

Kiseli kupus, kao i pileće meso su omiljene namirnice, a ako niste znali kako da ih iskombinujete evo odličnog predloga. Napravite podvarak - jelo koje svi vole i koje će vas zasititi.

Pratite upustva i napravite odličan ručak zbog kog će vaši ukućani biti zadovoljni i siti.

Sastojci:

  • kašika svinjske masti
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 manji crni luk
  • biber u zrnu
  • lovorov list
  • 300 - 400 g pilećih bataka
  • 100 g slanine ili pančete
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike

Priprema:

Pola glavice luka propržite na masti zajedno sa seckanom pančetom ili slaninom. Dodajte potom seckan kupus i ostavite da se krčka. Nalijte malo vode.

Batake skuvajte pa, ukoliko želite, meso iscepkajte. Dodajte ga u kupus pa sve promešajte. Ubacite i biber u zrnu i lovorov list.

Krčkajte dok kupus ne omekša.

Za zapršku propržite drugu polovinu luka sa kašikom mlevene slatke paprike. Prelijte preko kupusa i ubacite ga u rernu da se lepo zapeče na 200 stepeni.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()