Starinsko jelo od kiselog kupusa zapečeno u rerni
Podvarak sa pilećim batacima je jedan od omiljenih specijaliteta južnjačke kuhinje.
Ukoliko imate odgovarajuću zemljanu posudu dobićete još bolji ukus, sačuvati hranjive sastojke iz namirnica i olakšaćete sebi pripremu, a sporo krčkanje u rerni siguran je proces za najbolji podvarak.
Kiseli kupus, kao i pileće meso su omiljene namirnice, a ako niste znali kako da ih iskombinujete evo odličnog predloga. Napravite podvarak - jelo koje svi vole i koje će vas zasititi.
Pratite upustva i napravite odličan ručak zbog kog će vaši ukućani biti zadovoljni i siti.
Pola glavice luka propržite na masti zajedno sa seckanom pančetom ili slaninom. Dodajte potom seckan kupus i ostavite da se krčka. Nalijte malo vode.
Batake skuvajte pa, ukoliko želite, meso iscepkajte. Dodajte ga u kupus pa sve promešajte. Ubacite i biber u zrnu i lovorov list.
Krčkajte dok kupus ne omekša.
Za zapršku propržite drugu polovinu luka sa kašikom mlevene slatke paprike. Prelijte preko kupusa i ubacite ga u rernu da se lepo zapeče na 200 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.