Savršeni recept za punjene paprike iz kuhinje baka Jelene: Kad ih ovako spremite - nema greške

Recept iz kuhinje baka Jelene Petrović odličan je izbor za današnji ručak.

Autor: Web UNA TV
11.11.2024. 10:02
  • Podeli:
punjena paprika bakina kuhinja-6731c817583e0.webp Foto: Bakina kuhinja

Punjenje paprika omiljena je tradicija u mnogim domaćinstvima – jelo koje miriše na detinjstvo, okupljanje za stolom i domaću kuhinju. Savršeno sočne i bogate, ove punjene paprike nose u sebi punoću ukusa, kombinaciju svežih namirnica i začina. 

Pored svoje prepoznatljive arome, pružaju i obilje hranljivih sastojaka, čineći ih odličnim izborom za ručak ili večeru.

Recept iz kuhinje baka Jelene Petrović odličan je izbor za današnji ručak. 

Potrebno je:

  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • ulje
  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 4 kašike pirinča
  • suvi začin
  • 200 ml paradajza kuvanog
  • 1 kašičica brašna
  • 200 ml vode
  • 1 svež paradajz
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 4 čena belog luka
  • peršunov list
  • so
  • biber

Priprema:

Na ulju propržiti iseckani luk, rendanu šargarepu, da sve to smekša u tiganju Skloniti  sa vatre pa ubaciti mleveno meso i opran pirinač. Iseckati beli luk, pa ga ubaciti u taj fil.

Dodati zatim suvi začin, slatku mlevenu papriku, a možete dodati i malo mlevenog bibera. Ako volite ljute paprike, dodajte umesto slatke mlevene paprike ljutu. Iseckajte peršun i dodajte u fil, kao i jedno jaje i celu smesu ujednačite. 

Tim filom puniti paprike, a zatvarati ih kolutovima paradajza. Ređajte ih u pozmazan pleh. 

U šerpicu sipajte paradajz kuvani, dodajte 200 ml vode, malo soli i bibera, 2 kašike ulja i brašno. Mešati sve dok se ne dobije gustina koju želite. Tim sosom prelijte paprike. 

Prekrijtep leh aluminijumskom folijom, a jedan ćošak malo otvorite da cirkuliše vazduh. Pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni dok paprike ne porumene, otprilike 40 minuta. 

Uz ovo jelo je idealno da servirate pire krompir. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()