Sa stola će nestati dok kažete keks
Neodoljiv ukus ovog deserta prepoznaju i deca i odrasli, a koliko god da ih napravite, uvek će nestati brže nego što očekujete.
Priprema ovih ukusnih zalogaja je izuzetno jednostavna, dok je mogućnost eksperimentisanja s ukusima gotovo neograničena.
Operite, očistite i sitno iseckajte jagode.
Ugrejte slatku pavlaku na srednje jakoj vatri, sklonite s vatre tik pre nego što počne da vri. Prelijte preko iseckane čokolade i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Dodajte kokosovo brašno i krem sir u smesu, pa sve dobro promešajte. Prekrijte posudu plastičnom folijom i stavite smesu u frižider na oko 1 sat da se stegne.
Uzmite malu kašičicu smese, spljoštite je u dlanu i stavite komadić jagode u sredinu. Oblikujte smesu oko jagode, formirajući kuglicu.
Uvaljajte svaku kuglicu u kokosovo brašno kako bi se ravnomerno obložila.
Stavite kuglice u frižider i pre služenja izvadite 10 minuta ranije da se omekšaju.
Napomena:
Preporučuje se da jagode budu ohlađene kako bi se sprečilo puštanje soka tokom oblikovanja.
Umesto jagoda, možete koristiti i druge vrste voća kao što su maline, borovnice ili kupine, kako biste dodali raznolikost ukusa ovim slasnim kuglicama.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.