Gosti će biti oduševljeni
Foto: ShutterstockZa Aranđelovdan mnogi domaćini vole da posluže nešto što odmah privuče pažnju, a jedan od apsolutnih hitova je dekorativni ajvar rolat.
Uvek deluje svečano, brzo se sprema, a sa stola nestane brže nego što se ohladi. Mekana kora u narandžastoj nijansi, mirisna od ajvara, uz bogat fil od šunke, krem sira, krastavčića, jaja i kačkavalja, pravi je pogodak za slavsku trpezu.
Priprema ne traži mnogo vremena, a rezultat su uredna, efektna parčad koja uvek oduševe.
Kora:
Fil:
Umutite jaja, mikserom ih dobro izradite da postanu penasta, pa umešajte pavlaku i ulje.
Spojite suve sastojke. Brašno i prašak za pecivo sjedinite posebno, potom sipajte u umućena jaja i na kraju umešajte ajvar.
Smesu rasporedite po plehu obloženom papirom za pečenje. Pecite oko 10–15 minuta na 200 stepeni, tek da blago porumeni.
Vruću koru prebacite na vlažnu kuhinjsku krpu i uvijte u rolat. Ostavite da odstoji oko pola sata.
Kad se kora ohladi, pažljivo je odmotajte i premažite krem sirom. Preko toga rasporedite šunku, kuvana jaja, krastavčiće i kačkavalj, pa ponovo urolajte uz pomoć krpe.
Po želji spolja premažite pavlakom i pospite susamom za lepši izgled.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







