Ovo je jelo koje se topi u ustima
Foto: Bakina kuhunjaBaka Jela je danas za vas pripremila zaista poseban recept.
U pitanju je savršen, sočan i preukusan ručak koji će nestati sa stola u tren oka. Mnogi ga prave, ali ne znaju ovu bakinu tajnu sa dimljenom kobasicom i posebnim prelivom od jogurta i jajeta.
Evo kako da od običnog krompira i malo mesa napravite jelo koje se topi u ustima.
Priprema je brza, a ukus je čista fantazija. Pripremite ga za nedeljni ručak i uverite se sami.

Najpre se sitno isecka crni luk i proprži na ulju. Dodaje se mleveno meso i dinsta dok ne promeni boju. Nakon toga se dodaje na sitne kockice isečena dimljena kobasica i sitno iseckan paradajz.
Sve se začini mlevenim biberom i slatkom paprikom.

Beli luk se sitno isecka i umeša u smesu. Krompir se oljušti, iseče na kockice i sipa u nauljenu tepsiju, pa se preko njega nanosi prženo mleveno meso sa kobasicom i lukom.
Za preliv se izmešaju jogurt i jedno jaje i time se jelo prelije. Peče se u rerni dok krompir ne omekša i dok preliv ne dobije lepu, zlatnu koricu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







