Tajna najboljih majstora
Ako stavite suviše vode u pirinač postaće lepljiv, a ako stavite premalo biće tvrd. Pročitajte ove cake i više nećete da ponavljate iste greške, a jelo će biti fantastično.
Pirinač isperite nekoliko puta u hladnoj vodi. Spustite ga u posudu sa hladnom vodom pa je stavite na ringlu.
Najvažnije je da kuvate pirinač u količini vode potrebnoj da kada bude gotov, voda ispari. Ako stavite više vode postaće sočan i lepljiv, a ako sipate manje vode, biće tvrđi.
Sipajte šolju i po vode i malo ulja na jednu šolju pirinča i za 12 minuta dobićete "al dente" pirinač. Pomerite ga sa šporeta i nemojte da skidate poklopac. Ostavite tako 20 minuta, da se para ravnomerno rasporedi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.