Ukusna i pogodna za razne prilike
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo slanu pitu sa roštiljskom kobasicom i kiselim krastavčićima.
Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati.
Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje.
Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po jednu veću, oljuštenu roštilj kobasicu.
U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti testo da se peče.
Posle petnaestak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake.
Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta... Petnaest minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče.
Seći prohlađenu.
Odlična je kao samostalno jelo, užina, večera ili za poneti.
U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati način pripreme ove slane pite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.