Slana pita sa roštiljskim kobasicama: Specijalitet iz bakine kuhinje koji ćete obožavati

Ukusna i pogodna za razne prilike

18.09.2023. 09:49
  • Podeli:
pita sa kobasicom bakina kuhinja-650800864f242.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo slanu pitu sa roštiljskom kobasicom i kiselim krastavčićima.

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 60 gr griza
  • 60 gr brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100 ml jogurta
  • malo soli
Foto: Bakina kuhinja

Nadev za pitu:

  • 1 par roštiljskih kobasica (mogu virsle)
  • 4 -5 kom kiselih krastavaca

Preliv:

  • 2 jaja
  • 200 gr kisele pavlake

Priprema:

Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati.

Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje.

Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po jednu veću, oljuštenu roštilj kobasicu.

Foto: Bakina kuhinja

U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i staviti testo da se peče. 

Posle petnaestak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake.

Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta... Petnaest minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. 

Seći prohlađenu.

Odlična je kao samostalno jelo, užina, večera ili za poneti. 

U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati način pripreme ove slane pite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()