Šnicle u sosu od piva i luka: Rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite

Sočne i slasne, zagrejaće vam dušu i telo

31.01.2024. 12:30
  • Podeli:
shutterstock_1942835614 meso, hrana, šnicle, šnicla u sosu, preliv, krmenadla, ručak-65ba2b4f33f36.webp Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 veće šnicle ili krmenadle
  • 2 veća crna luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 šolja piva
  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike maslaca
  • so i biber po ukusu

Priprema: 

Ugrejte dublji tiganj ili šerpu na srednjejakoj vatri. Dodajte maslac i pustite da se otopi. Posolite i pobiberite šnicle, pa ih pržite sa svake strane dok ne postanu lepo zlatnosmeđe. Sklonite šnicle iz tiganja i stavite ih na stranu. 

U istu šerpu dodajte iseckani crni i beli luk. Pržite luk dok ne postane staklast. Dodajte brašno i promešajte dobro kako biste napravili svetlu zapršku. Polako dodajte pivo i pileći bujon, neprestano mešajući da biste izbegli grudvice. Pustite da sos proključa. 

Vratite šnicle u sos, smanjite vatru na nisku i pokrijte tiganj. Kuvajte oko 30-40 minuta ili dok ne postanu mekane i sočne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()