Sočan i zdrav prilog uz jelo: Pripremite blitvu po švajcarskom receptu

Ako volite blitvu, ovaj brzinski i jednostavan recept će vas oduševiti.

16.05.2023. 11:08
  • Podeli:
blitva pixabay-6463486b409da.webp Foto: Pixabay

Od blitve možete da napravite nekoliko vrsta jela, a najpoznatije je dalmatinsko varivo koje se pravi sa krompirom. 

Danas vam predlažemo da blitvu spremite kao prilog i to po švajcarskom receptu.

Jednostavno i brzo jelo po receptu profesionalnih kuvara, a slatka paprika i puter je čine drugačijom od ostalih recepata. Možete je jesti samu, ali i služiti uz kuvani krompir. 

Sastojci

  • blitva 
  • 1 čen belog luka 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike vode, po potrebi
  • prstohvat mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica putera

 

Priprema

Blitvu dobro operite, pa isecite dršku, a listove krupno iseckajte. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i mlevenu slatku papriku. 

Posle minut dodajte blitvu i poklopite. Za nekih 5 minuta proverite, a ako vam deluje suvo dodajte malo vode. 

Malo promešajte, pa ponovo poklopite i posle 5 minuta je gotovo. 

Posolite i dodajte puter i sve dobro sjedinite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()