Ako volite blitvu, ovaj brzinski i jednostavan recept će vas oduševiti.
Od blitve možete da napravite nekoliko vrsta jela, a najpoznatije je dalmatinsko varivo koje se pravi sa krompirom.
Danas vam predlažemo da blitvu spremite kao prilog i to po švajcarskom receptu.
Jednostavno i brzo jelo po receptu profesionalnih kuvara, a slatka paprika i puter je čine drugačijom od ostalih recepata. Možete je jesti samu, ali i služiti uz kuvani krompir.
Blitvu dobro operite, pa isecite dršku, a listove krupno iseckajte. U šerpi zagrejte maslinovo ulje, sitno seckan beli luk i mlevenu slatku papriku.
Posle minut dodajte blitvu i poklopite. Za nekih 5 minuta proverite, a ako vam deluje suvo dodajte malo vode.
Malo promešajte, pa ponovo poklopite i posle 5 minuta je gotovo.
Posolite i dodajte puter i sve dobro sjedinite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.