Sočan kolač sa smokvama: Zaljubićete se na prvi zalogaj

I oni koji ne vole smokve, voleće ovu poslasticu

22.08.2023. 09:35
  • Podeli:
kolač bakina kuhinja xx-64e46039074fc.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za sočan kolač sa smokvama, a toliko je ukusan da će vam se dopasti i ako ne volite ovu vrstu voća.

Sastojci:

Za beli nadev:

  • 600 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 2 pudinga od slatke pavlake
  • 2 vanilin šećera


Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 puna kašika kakaa
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo

Voće:

  • 300 g zrelih smokvi
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U mleko dodati šećer, vanilin šećer, pa skuvati puding i dobro ga ohladiti. Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa kakaom i praškom za pecivo. 

Dodati ulje i sve dobro izjednačiti, najbolje mikserom lagano.

Sipati u pleh podmazan i posut brašnom. Kašikom vaditi prohlađen puding i stavljati u testo gusto jedno do drugog. U svaki puding ubaciti smokvu kojoj ste odsekli vrh i zasekli je u obliku krstića. 

Foto: Bakina kuhinja

Pritisnite do dna da uroni u testo. Peći na 180 stepeni, 45 minuta. Kolač se ne sme vaditi iz kalupa dok se potpuno ne ohladi. Posuti vanilin i prah sećerom. 

Uživajte, prelep je!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()