Uživajte u svakom zalogaju
Kremenadle prelivene sosom po baka Jelinom receptu za nedeljni ručak - ukus koji će vam se sigurno svideti.
Krmenadle malo izlupati tučkom između folije, posuti začinom i nekim začinom za meso, zatim mlevenim biberom po želji, karijem i premazati senfom.
Dve kašike brašna staviti na foliju, pa svaku krmenadlu dobro utapkati meso i prepržiti na vrućem ulju da meso dobije koricu.
Smanjiti temperaturu, dodati 50 ml vode i dinstati krmenadle da omekšaju, a zatim ih zapeći, izvaditi iz tiganja, a u tu mast staviti jednu kašiku brašna, pa malo propržiti i dodati punu kašiku ajvara i 1 ml vode.
Ubaciti krmenadle, naseckati sitno izgnječen beli luk i po želji još posoliti. Ubaciti i jednu kašiku pirea od paradajza. Posle 2-3 minuta jelo je gotovo i spremno za serviranje. Ide uz pire krompir ili kuvani pirinač po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.