Samo vitamini i minerali za savršeno zdravlje!
Foto: Bakina kuhinjaBaka Jela, kao i uvek, ima savršen recept za sve gurmane koji vode računa o zdravlju i kilogramima.
Danas je za vas pripremila recept za piletinu sa povrćem, koja je zdrava a nije "dosadna".
Ovaj recept neće opteretiti vaš organizam, jer sve radimo na malo ulja, dugim dinstanjem. Umesto klasične vode i brašna, u saft ide tajna kombinacija koja ga čini neverovatno bogatim i gustim.
Meso se raspada, povrće daje pun ukus, a sos je toliko dobar da ćete ga pojesti sa kašikom. Ovo je zdravlje na tanjiru, sa ukusom pravog, domaćeg, sporog kuvanja.

U širem tiganju zagrejte 2 kašike ulja. Batake posolite, pa ih dinstajte kratko sa svih strana dok ne dobiju lepu rumenu boju, a zatim ih izvadite i ostavite sa strane. Ulje i sokove iz mesa ostavite u tiganju. Ako ima mnogo ocedite.
U posebnoj posudi, na vrlo malo ulja, dinstajte crni luk na rebarca i paprike dok potpuno ne omekšaju, a pred kraj dinstanja dodajte paradajz 3 komada ili 100 ml kuvanog paradajza. Kuvajte još 5 min.
Smesu od luka, paprike i paradajza prebacite u blender i dodajte beli luk. Miksajte dok ne dobijete potpuno gladak, svilenkasti sos. Sos iz blendera sipajte u tiganj gde je ostalo ulje od piletine. Vratite batake u sos i sve zajedno lagano krčkajte još 10 minda se ukusi sjedine.
Poslužite toplo sa peršunom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







