Piletina je uvek dobra ideja, a kikiriki daje egzotični momenat
Jednostavne stvari su najbolje i u gastronomiji. Nekoliko običnih sastojaka, malo začina i eto finog, vanredno dobrog obroka.
Piletina se puni kačkavaljem, začinjava senfom i potom kikikirikijem. Isprobajte je i imaćete osećaj da jedete specijalitet u nekom restoranu.
- 300 g pilećeg filea
- senf
- so
- aleva paprika
- 20 g kikirikija
Komad pilećeg filea (veći komad) dublje zasecite na četiri mesta. Namažite ga senfom i začinite solju, tucanom paprikom, po želji.
Napunite piletinu kačkavaljem i čeri paradajzom.
Pospite je sa 15 g krupno mlevenog kikirikija i pecite u rerni na 160 stepeni oko 45 minuta. Vreme i temperaturu pečenja prilagoditi svojoj rerni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.