Specijalitet od mladih krompirića: Bakin preliv donosi rapsodiju ukusa koja će vas oduševiti

Jelo koje obara s nogu

23.05.2024. 10:51
  • Podeli:
musaka, krompir, bakina kuhinja-664eff288abac.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo savršen recept od mladog krompira.

Potrebno je:

  • 500 gr mladih krompirića
  • ulje
  • 2-3 jaja
  • 30 ml mleka
  • 50 gr kačkavalja
  • 1 manji paradajz
  • malo suvog začina
  • malo mlevenog bibera
  • malo tucane paprike
  • 1 puna kašika kisele pavlake
  • po želji seckane kobasice
  • 1 kašika griza
  • 1 kašika belog luka granule
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Krompir ispržiti  da se uhvati malo korica. U činiju umutiti 2-3 jaja, dodati mleko, malo kačkavalja, malo ostaviti za odozgo.

Dodati malo suvog začina, malo mlevenog bibera, paprike, kiselu pavlaku i po želji seckane kobasice. Dodati griz i granule belog luka. Sve izjednačiti.

Krompir sipati u manju tepsiju i preliti sa umućenim prelivom. Odozgo ubaciti seckan na kockice paradajz i još malo  kačkavalja. Peći na 220 stepeni C.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()