Obožavaćete ih
Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za knedle sa šljivama i kajsijama.
Krompir skuvati pa izgnječiti dok je vreo. Dodati puter i jaje i sjediniti. Dodati brašno ostaviti 2-3 kašike za posipanje. Dobro izjednačiti i seći komade ne mnogo velike, rastanjiti na dlanu koristeći malo brašna. Očišćeno voće, staviti na sredinu i zatvarati u rukama, okretati kao lopticu.
Posuti poslužavnik brašnom i ređati. U šerpu sipati vodu pa kad provri spustiti knedle da kuvaju malo ih protresti da se ne zalepe za dno. Kad isplivaju ostaviti 7-8 minuta da kuvaju, čim budu mekane vaditi rešetkastom kašikom.
Prezle sa šečerom i vanilin šećerom propržiti da dobiju finu braon boju pa staviti na dno činije ili tepslije da pokrije dno. Vaditi knedle u to i prekriti sa ostatkom prezli. Služiti tople.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.