Brzo se priprema, a još brže se pojede
Govedina je uvek dobar izbor za svečanu trpezu, a ovaj specijalitet od goveđe kosti je idealan kao predjelo za prave gurmane.
Jednostavno ga možete spremiti kod kuće, a sadrži i zdrave nutrijente, kalcijum i kolagen.
Kada kupujete goveđu kost, naglasite mesaru da želite da to budu komadi središnjeg dela butne kosti. Tu je obično veća koncentracija srži.
Takođe, osmislite unapred kako biste da kost bude isečena, uzdužno ili poprečno.
Koristite sveže goveđe kosti, očišćene od mesa, čija srž ima bledoružičastu boju i koje nemaju jak miris.
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Goveđu kost stavite u pleh, tako da srž bude okrenuta ka gore.
Pospite biber po ukusu i stavite goveđu kost u rernu na 15 do 20 minuta.
Ovako pripremljenu, možete je servirati uz bruskete, na koje se srž maže u tankom sloju.
Pored može da se nađe kvalitetan sir i povrće.
Takođe, možete da dodate goveđu kost u supe i potaže i tako im pojačate ukus.
Ako ne potrošite sve, ostatke goveđe kosti smestite u frižider, gde mogu da stoje do dva dana, ili u zamrzivač, gde ih možete čuvati znatno duže, čak i do tri meseca.
Pogledajte postupak pripreme goveđe kosti:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.