Prste da poližeš
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo starinski recept za kolač sa jabukama koje su pravile naše bake.

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt, može i korica limuna i vanilin šećer.
Sve izjednačiti, pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 10 minuta.
Jabuke izrendati, dodati šećer po želji, cimet, muskatno orašče i griz. Sve izjednačiti dobro.
Prvu koricu polu pečenu premazati džemom, poređati jabuke i izravnati. Odozgo sipati ostatak testa, izravnati i peći još 40 minuta.
Ohlađeno posuti prah šećerom i seći na kocke.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







