Generacije su se odgajile na ovoj poslastici
Foto: Bakina kuhinjaPrisetite se ukusa detinjstva uz ovaj osveženi recept za zebra kolač. Mekano testo sa prelepim šarama, obogaćeno čokoladom i sočnim višnjama. Jednostavan za pripremu, a ukus je nezaboravan. Savršen kolač za svaku priliku.

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo.
Dodati jogurt, mleko, ulje i sve izjednačiti. Odvojiti 1/3 testa, pa tu dodati dve štangle čokolade otopljeno i jednu kašiku kakaoa, pa izmešati.

Tepsiju 26-28 cm obložite pek papirom. Sipati dve kašike supene svetlog, pa jednu čokoladnog, na sredinu sve jedno preko dugog do kraja. Ubacite po želji poneku višnju. Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta.
Potpuno ohlađeno seći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







