Starinski recept u novom ruhu: Zebra kolač sa višnjama iz bakine kuhinje

Generacije su se odgajile na ovoj poslastici

01.05.2025. 10:27
  • Podeli:
zeba kolač, bakina kuhinja-681330222a12a.webp Foto: Bakina kuhinja

Prisetite se ukusa detinjstva uz ovaj osveženi recept za zebra kolač. Mekano testo sa prelepim šarama, obogaćeno čokoladom i sočnim višnjama. Jednostavan za pripremu, a ukus je nezaboravan. Savršen kolač za svaku priliku.

Potrebno je za pleh od 28 cm:

  • 4 jaja
  • 150 gr šećera
  • 2 lončeta brašna od 200 g 
  • lonče150 ml jogurta
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo.

Dodati jogurt, mleko, ulje i sve izjednačiti. Odvojiti 1/3 testa, pa tu dodati dve štangle čokolade otopljeno i jednu kašiku kakaoa, pa izmešati. 

Tepsiju 26-28 cm obložite pek papirom. Sipati dve kašike supene svetlog, pa jednu čokoladnog, na sredinu sve jedno preko dugog do kraja. Ubacite po želji poneku višnju. Peći na 200 stepeni C 40-45 minuta.

Potpuno ohlađeno seći.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()