Staro jelo na novi način: Posna proja sa semenkama iz friteze

Kako ispeći proju u fritezi?

17.08.2023. 08:50
  • Podeli:
proja sa semenkama bakina kuhinja-64ddc31bce627.webp Foto: Bakina kuhinja

Proja je staro srpsko tradicionalno jelo rado viđeno i na današnjim trpezama. Ali ubrzan način života i nedostatak vremena često nas odvuče od ovakvih jela. Pečenje u fritezi vraća proju na velika vrata na naše trpeze, a uz dodatak semenki dobićete ukusno jelo koje može da posluži i za doručak i za laganu večeru.

Potrebno je:

  • 2 lončeta kukuruznog brašna
  • 1 kašika hlebnog brašna
  • 3 kašike semena suncokreta
  • 3 kašike susama
  • 30 ml ulja
  • soli
  • 1 kašičica praska za pecivo
  • kisela voda

Priprema:

U činiju staviti oba brašna,soli, prašak za pecivo, ulje i semenke.

Izmešati pa sipati kiselu vodu da testo bude ređe.

Posudu friteze obložiti pek papirom i sipati testo. Stavite  proju da se peče na na 190 stepeni15 minuta. Okrenite i stavite na 200 stepeni još 10 minuta.

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()