Kako ispeći proju u fritezi?
Proja je staro srpsko tradicionalno jelo rado viđeno i na današnjim trpezama. Ali ubrzan način života i nedostatak vremena često nas odvuče od ovakvih jela. Pečenje u fritezi vraća proju na velika vrata na naše trpeze, a uz dodatak semenki dobićete ukusno jelo koje može da posluži i za doručak i za laganu večeru.
Potrebno je:
Priprema:
U činiju staviti oba brašna,soli, prašak za pecivo, ulje i semenke.
Izmešati pa sipati kiselu vodu da testo bude ređe.
Posudu friteze obložiti pek papirom i sipati testo. Stavite proju da se peče na na 190 stepeni15 minuta. Okrenite i stavite na 200 stepeni još 10 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.