Subota je, pravo vreme za testo: Spremite sjajne lisnate rolnice sa viršlama iz baka Jeline kuhinje

Idealne za doručak ili večeru

20.07.2024. 10:06
  • Podeli:
naslov-669b6f1a809bd.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam donosimo recept za rolnice sa viršlom iz baka Jeline kuhinje. Ukusni slani zalogaji, idealni za doručak ili večeru uz šolju jogurta.

Sastojci: 

  • 100 g viršli
  • malo krem sira ili majoneza
  • malo kečapa
  • 50 g kačkavalja
  • žumance za premazivanje
  • 1 smrznuto testo

Priprema:

Razviti testo na dva komada - tanko, sa oklagijom.

Sastaviti na sredini dva komada, pa pri dnu i vrhu poređati viršle. Ne moraju da se kuvaju. 

U sredinu premazati krem sirom i malo kečapom i rendanim kačkavaljem. Uviti donje viršle sa testom do pola, pa gornji deo isto do sredine iseći na željene veličine, pa okrenuti i ređati u pleh. 

Premazati žumancetom, peći na 220 stepeni 25 minuta, služiti tople.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()