Obožavaćete je
Ako volite torte, Švarcvald tortu ćete obožavati.
Kore: Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete svetložutu smesu. Dodajte belanca i kašikom izmešajte. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom kalupu za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen biskvit presecite na tri dela po debljini – to su tri kore. Poprskajte ih višnjevačom.
Fil: Ostavite šaku višanja za ukrašavanje, a ostale iscedite. U taj sok dodajte vodu da bude 300 ml i stavite sa šećerom da provri. Sjedinite posebno gustin sa 3-4 kašike vode da nema grudvica i sipajte u proključalu tečnost. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne pa dodajte višnje i namažite dve kore. Umutite slatku pavlaku. Stavite na tacnu koru sa filom od višanja, namažite slatku pavlaku, preko koru s višnjama, pa slatku pavlaku i završite korom. Celu tortu nafilujte umućenom pavlakom. Ukrasite rendanom čokoladom i višnjama.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.