Sve vreme pogrešno pravimo pire krompir: Ne kuva se u vodi, već ovako

Oduševiće vas ukus pirea na ovaj način

07.10.2024. 14:57
  • Podeli:
pire krompir shutterstock-663e3cb04efe4.webp Foto: Shutterstock

Pire krompir se, bar kod nas, priprema tako što se krompir prokuva u vodi, doda so, puter i mleko i napravi kremasta tekstura gnječilicom za pire krompir. Sudeći po savetima sa društvenih medija, spremamo ga potpuno pogrešno. Osim što nepotrebno trošimo neke sastojke, prljamo i previše posuđa. TikTokerka @legglauren91 ima malo drugačiju tehniku koja je oduševila mnoge, prenosi The Sun.

Ona, naime, krompir skuva u mleku, a kada je gotov, ne treba ga ni procediti, već se samo dodaje maslac, so i malo bibera. Umutiti ga možete drobilicom ili mikserom ako želite da postignete jako glatku teksturu.

Kaže kako ne mora da pere cediljku, ne troši vodu na kuvanje, a ono najbitnije - pire je boljeg ukusa.

Svojim receptom na TikToku oduševila je druge korisnike koji kažu kako jedva čekaju da isprobaju ovaj neobičan način kuvanja pirea.

@legglauren91 Anything for less dishes 🤷🏻‍♀️😂 thanks sis #mashedpotatoes #tryingnewthings ♬ Yummy - Justin Bieber
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()