Svinjska rebarca iz rerne: Meso se lepi za prste, a sve je to zbog marinade

Počastite sebe i ukućane gurmanskim specijalitetom kao iz najboljeg restorana.

29.05.2023. 13:20
  • Podeli:
rebarca rebra pixabay-647489821a541.webp Foto: Pixabay

Svinjska rebarca su specijalitet koji obično jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno možeto to da napravite i kod kuće. 

Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći, a onda se peku u rerni. 

Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi, a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti.

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • pola kašičice belog luka u granulama
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice korijandera
  • biber
  • 4 kašike soja sosa
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike limunovog soka

 

Priprema

U činiji pomešajte beli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok. Dobro sve umešajte, pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umešajte da se marinada ravnomerno rasporedi. 

Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati. Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220℃ 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200℃ još 20 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()