Počastite sebe i ukućane gurmanskim specijalitetom kao iz najboljeg restorana.
Svinjska rebarca su specijalitet koji obično jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno možeto to da napravite i kod kuće.
Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći, a onda se peku u rerni.
Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi, a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti.
U činiji pomešajte beli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok. Dobro sve umešajte, pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umešajte da se marinada ravnomerno rasporedi.
Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati. Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220℃ 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200℃ još 20 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.