Ovaj tradicionalni pilav donosi ukuse prošlih vremena direktno na vašu trpezu
Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale, koristeći ovaj autentični recept.
Tajna se krije u jednostavnoj pripremi, koju ćete voleti, i ukusnom sastojku koji donosi punoću ukusu.
Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice, pa ih dobro izdinstajte u tiganju dok ne postanu mekani.
Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno s povrćem dok ne omekšaju i puste svoj ukus.
Dodajte pirinač i začine po ukusu, a zatim promešajte i kratko prodinstajte kako bi pirinač upio arome.
Sipajte malo mleka u smesu i pažljivo promešajte.
Prebacite smesu u tepsiju.
Poređajte komade piletine preko povrća i pirinča.
Prelijte preostalim mlekom.
Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa.
Pecite oko 30 minuta, ili dok se pilav lepo zapeče i piletina skuva.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.