Tajna se krije u jednostavnoj pripremi: Pilav kakav su naše bake pravile

Ovaj tradicionalni pilav donosi ukuse prošlih vremena direktno na vašu trpezu

18.10.2023. 16:29
  • Podeli:
pilav ručak shutterstock_1048188118-652fb67f88eb3.webp Foto: Shutterstock

Spremite seljački pilav baš onakav kakav su naše bake spremale, koristeći ovaj autentični recept. 

Tajna se krije u jednostavnoj pripremi, koju ćete voleti, i ukusnom sastojku koji donosi punoću ukusu.

Sastojci:

  • 600 g praziluka
  • 3 šargarepe
  • Pakovanje šampinjona
  • 600 g piletine (batak i karabatak)
  • 150 g pirinča
  • 500 ml mleka
  • Ulje
  • So, biber, suvi začin, začinska crvena paprika

Priprema:

Isecite praziluk na kružiće, a šargarepu na kockice, pa ih dobro izdinstajte u tiganju dok ne postanu mekani.

Dodajte iseckane šampinjone i pržite ih zajedno s povrćem dok ne omekšaju i puste svoj ukus.

Dodajte pirinač i začine po ukusu, a zatim promešajte i kratko prodinstajte kako bi pirinač upio arome.

Sipajte malo mleka u smesu i pažljivo promešajte.

Prebacite smesu u tepsiju.

Poređajte komade piletine preko povrća i pirinča.

Prelijte preostalim mlekom.

Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni Celzijusa.

Pecite oko 30 minuta, ili dok se pilav lepo zapeče i piletina skuva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()