Potrebna je samo jedna kašičica, a totalno će promeniti ukus
Foto: ProfimediaOtkrivamo vam tajni sastojak zbog kog će slavskikolač poprimiti posebnu aromu i biti neodoljivo ukusan. U pitanju je vanilin ekstrakt.
Dodajte jednu kašičicu vanilinog ekstrakta i videćete razliku u aromi kolača.

U jednoj posudi pomešajte kvasac sa kašičicom šećera i 120 ml mlakog mleka. Ostavite na stranu. U zasebnoj posudi umutite 3 žumanca i jedno belance, ekstrakt vanile i dodajte ostatak mlakog mleka. Promešajte dobro, pa ostavite sa strane. U trećoj, velikoj posudi, pomešajte brašno, puter, šećer, so, rendanu koricu i limunov sok. U brašno umešajte mešavinu kvasca sa jajima i mlekom, pa mešajte do 10 minuta. Prebacite u podmazanu posudi i ostavite sat vremena, da naraste.
Malo testa odvojite za pletenicu i dekoraciju, pa ponovo kratko zamesite. Stavite u okrugli pleh obložen pek papirom. Odvojeno testo upletite u pletenicu pa omotajte oko kolača, a tako napravite i krst., pa ga stavite u sredinu. Ostavite sat vremena da naraste. Premažite mešavinom umućenog jajeta sa kašikom mleka. Pecite slavski kolač oko sat vremena, sat i 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 176 stepeni. Zatim izvadite i ostavite da se prohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







