Kuglof je mnogima omiljena poslastica, koja se vrlo lako sprema
Foto: Bakina kuhinjaKuglof se odavno probio kod naših domaćica kao jedna od omiljenih poslastica kako za spremanje, tako i za konzumaciju onima koji ih posle pojedu.
Ovaj put probajte kuglof sa trešnjama.
A dodatak trešanja ovom kuglofu daje dodatnu sočnost. eksturom kompaktan, a tako mekan i mirisan, ovaj kuglof će vas stalno mamiti da pojedete parče više.
-667689431ab06.webp)
Potrebno je:
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna, ulje i sve lepo izjednačiti.
U silikonski kalup kuglofa na dno razbacati trešnje, pokriti sa par kašika sa umućenim testom, pa opet trešnje i testo dok sve ne potrošite. Odozgo na vrh stavite trešnje.
-667689b554d74.webp)
Pecite na 200 stepeni oko 50 min. Može se posuti prah šećerom zamirisanim vanilin šećerom ukoliko želite.
Tako osvežavajući, mirisan, voćni, topi se u ustima.
Kako napraviti ovaj fantastični kuglof pogledajte u videu:
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







